Магазин за спортна екипировка и аксесоари

Посетете нашия магазин: гр. София, ул. "Николай Хайтов" 2

Bearded FKT

Bearded FKT

Магазин Скишарки организира поредица предизвикателства за бегачи - "Bearded FKT".

Идеята на тази поредица е да бъдат подобрени най-добрите известни времена за преминаване (FKT) на няколко не толкова популярни маршрута, чиито FKT са поставени далеч във времето и вече са сериозно "брадясали".

Първото предизвикателство от поредицата е:

Bearded FKT Любаш.

Правила и условия на предизвикателството

 1. Период на предизвикателството:
  От 15 април 2019 до 15 юни 2019 година - общо 9 седмици.
 2. Участници в предизвикателството:
  Всеки, който заяви, че приема предизвикателството става Участник в предизвикателството. Заявяването става чрез публично споделяне на ананосиращия предизвикателството пост от Фейсбук страницата на Скишарки. В Споделянето Участникът трябва да обяви датата, на която смята да направи опита за FKT.
 3. Технически подробности:
  Връх Любаш (1398.8м н.в.) е най-високият връх в едноименната планина в западна България. Целта на предизвикателството е да бъде изкачен с бягане от стартова точка село Неделково - спирка Бабски хан на път 63 (Перник-Брезник-Трън), с координати 42.78703 22.77636 и 795м. н.в. Маршрутът на изкачване е по избор на всеки участник. Едно от логичните трасета е дадено на приложената карта и е с дължина 5.9км и положителна денивелация 600м.
  Всеки участник трябва да направи опита за FKT самостоятелно - без пейсъри и без помощен екип по трасето. Допустимо е предварително проучване и тренировки по трасето, самостоятелно или в група.
  Всеки участник има право само на 1 опит за FKT в периода обявен в точка 1 и при условията описани в точка 2.
  Доказването на FKT в условията на точки 1 и 2, ще става чрез предоставяне на GPS трак на организаторите от магазин Скишарки.
  Най-доброто известно време за това трасе е на Константин Коцев от 1989г. и е 51мин - разултат, който е по силите на всеки бягащ редовно за здраве, затова магазин Скишарки ще раздаде 2 различни награди на участници в предизвикателството.
 4. Награди:  
  Поощрителна награда - ваучер на стойност 51лв. за магазин Скишарки, за първия участник, който успее да подобри времето от 51 мин.
  Голяма награда - обувки за бягане по избор от Магазин Скишарки за първия участник успял да даде резултат под 35 минути (Времето, което е било необходимо за слизане по трасето в обратна посока, след поставянето на "рекорда" през 1989г.)Областта на ФКТ постиженията е характерна с феърплей и липса на формални правила, затова организаторите от магазин Скишарки ще приветсват всички опити за ФКТ, дори извън разписаните по-горе правила на Предизвикателството Bearded FKT Любаш.