Bootfitting - индивидуални стелки

Три причини най-често пораждат проблеми със ски обувките:
1. Лошо подбрани обувки (прекалено големи или твърде малки)
2. Несъотвествие между диапазона на движение на глезена и ъгъла на наклон на обувката (ограничено дорзално сгъване)
3. Липса на стабилна основа под стъпалото и изкривяване на стъпалото в обувката.
Индивидуалните ортопедични стелки елиминират проблема с липсата на добра основа под стъпалото. За разлика от стандартните стелки, които ще намерите във всяка ски обувка, ортопедичните стелки стабилизират стъпалото като осигуряват удобно легло, предотвратяващо разгъване и деформиране на стъпалото при тежките натоварвания по време на каране на ски.

Често, крак, който не е стабилизиран, се клати и плъзга в ски обувката. При това, костите, сухожилията и нервите се смачкват в твърдата черупка и причиняват болка. Нестабилният крак не само поражда дискомфорт, но и понижава ефективността и контрола върху ските. Индивидуалната стелка стабилизира крака и отстранява множество от проблемите причинявани от твърдите ски обувки.

Какво е индивидуалната ортопедична стелка за ски обувки?

Вашите ски обувки идват снабдени със заводски стелки направени да пасват на всякакъв вид стъпало. Няма две еднакви стъпала. В 90% от случаите заводските стелки не осигуряват подходяща платформа за практикуване на ски спорт. Индивидуалните стелки осигуряват опора в зони специфични за Вашите стъпала. Те премахват празното пространство под свода и така осигуряват стабилна платформа. 
Стабилна платформа е нужна за да изпълнявате основните био-механични движения, когато карате ски: контрол на натиска, баланс върху ската, иницииране на завой и пр.


Повечето ортопедични стелки са изработени от податливи а нагряване слоеве висококачествен ламинат. По-твърди слоеве са поставени в зоната на свода, за опора; по-меки слоеве има под петата и под главите на предходилните кости (възглавничките на стъпалото).

Индивидуалните стелки елиминират ненужното движение на крака в ски обувката. Те разпределят натоварването равномерно по цялата повърхност на стъпалото и подпомагат трансфера на енергия от крака към ски системата (обувка, автомат, ска). 

С индивидуални стелки, в правилно пасваща обувка, Вие сте по-прецизни и усещате пълен контрол над ските.

Цени на услугите

Обратно към Bootfitting