Bootitting - ЧЗВ

Настоящата страница дава отговори на често задавани въпроси свързани с boot fitting услугите ни. Страницата периодично се обновява.

Имам ортопедични стелки за ежедневните си обувки. Мога ли да ги ползвам в ски обувките?

Ортопедичната стелка за нормални обувки адресира ходилото в динамика: ходене, тичане. Ските са спорт, при който костите на стъпалото трябва да са относително статични и групирани. Стелка направена за динамично ходило често контролира начина на разгъване на костите при походка, съответно води до движение в стъпалото (нежелателно в ски обувката). Индивидуалните стелки за ски обувки целят да постигнат статична балансирана стойка и да предотвратят движението на стъпалото в обувката.

Работите ли с обувки на клиента? Не желая да инвестирам в нови обувки, но имам проблеми със сегашните.

Работим с обувки на клиента, както и с всички марки обувки и всички видове пластмаси. След като направим преглед на краката Ви и разберем какви проблеми имате с настоящите си обувки, ще Ви консултираме дали може да помогнем с корекции по вашите обувки или ще Ви посъветваме да се ориентирате към други.

Каква гаранция давате за стелките и за модификациите по обувките?

Стелките за обувки и всички зони по-които работим имат 6 месеца гаранция за добър fit. Ако нещо не е наред по зоните, които сме обработвали, ще ги оправим безплатно.

Модифицирате ли комбинирани обувки направени от Pebax, Grilamid и други леки пластмаси (Scarpa, Dynafit, Black Diamond)?

Работим с Pebax, Grilamid и други пластмаси със силен 'memory' ефект. Комбинираните обувки са специфични не само с по-леката пластмаса, от която са направени, но и с високите гумени бордове, които екранираме при модификации. Пластмасите от вида на Pebax изискват неколкократно формоване за да се фиксират трайно. Те не подлежат на ескавиране, но са податливи на пресоване.

Чувал съм, че след модифициране, пластмасата постепенно възвръща заводската си форма. Каква е гаранцията, която давате за модификация на пластмасова черупка?

Скишарки предоставя пълна гаранция върху извършените услуги за период от 1 година. Това е изключително важно, особено за услугите по разпъване на черупката, защото всички пластмаси имат memory ефект с тенденция към възстановяване на заводската форма. Възможно е да се наложи shell strech-ове да бъдат повторени, за да се предотврати "прибиране" на пластмасата. След повторно изпълнение на процедурата, 90% от пластмасите се фиксират трайно. Полиуретановите пластмаси (използвана в тежките пистови обувки) обикновено изискват само една процедура. Леките пластмаси имат по-силен memory ефект.

Цени на услугите

Обратно към Boot fitting