Магазин за спортна екипировка и аксесоари

Посетете нашия магазин: гр. София, ул. "Николай Хайтов" 2

Altra Escalante Racer

(0 потребителски оценки) оценете продукта
Цена: 289.00 лв. 245.00 лв.

Цвят
Размер

Описание на продукта

Altra Escalante Racer - най-доброто от Алтра в състезателната версия на бестселъра Escalante. Escalante Racer е по-лека (60гр за чифт спрямо стандартния модел), по-добре проветрена и включваща заздравен меш със светлоотразителни панели в цветовете на Бостънския маратон. Разработена върху изцяло новата Altra Ego платформа с PFS (performance last) горна част, пасваща плътно по крака като чорап. Ескаланте е създадена за бързина и минимален контакт със земята. Характерните за всички обувки Алтра Zero-drop платформа и FootShape анатомично-оформено предно ходило присъстват неотлъчно и в Ескаланте. С дебелина на платформата от 25мм и нова еластична пяна, те е изключително подходяща за средни и дълги дистанции (21+ км).

Предназначена за:
- асфалт, състезания, обемни тренировки, дълги дистанции

Технически характеристики:
- Altra Ego™ подметка с изразени метатарзални зони (FootPod™ Technology)
- Engineered Knit Upper - горна част от технична оплетка
- Fully Cushioned Zero Drop™ Platform
- FootShape™ Toe Box
- Среден пласт: Altra Ego™ with InnerFlex™ Technology
- Височина на платформата: 22 mm
- Тегло: 193 гр

Технологии:
Altra Ego™: Еластична смес целяща максимално омекотяване без загуба на енергия и бърз отскок при оттласкване. За разлика от традиционните EVA подметки, Altra Ego запазва качествата си при екстремни температури (много топло или студено време).

Fully Cushioned Zero Drop™ Platform
: равно, балансирано омекотяване без изкуствено повдигане на петата. Тази платформа подсигурява естествено бягане като не стимулира приземяването пред центъра на тежестта (overstriding). Приземяването е балансирано, върху цялото стъпало, без изразен пик на удара в петата. Костите на тялото са изправени и позицията на бегача естествена и не натоварваща за дълги бягания без контузии.

FootShape™ Toe Box: широка платформа за пръстите в предната част на обувката подсигурява естественото разширяване на костите на предното ходило при приземяване. Палецът сочи напред и е в оптимална позиция за мощно оттласкване. Това води до отпуснатост и комфорт на стъпалото, силен тласък в края на крачката и правилно натоварване на краката. Стъпалото има нужното пространство да омекоти удара и да последва с мощно оттласкване за ефективно тичане.

InnerFlex™: мрежа от канали в средния пласт на подметката целящ репликиране на естественото свиване и разгъване на ходилото за по-висока ефективност на движението.

Допълнителна информация

За Altra Footwear
Altra е иновативна компания от Юта, САЩ, създадена от професионални трейл бегачи търсещи комфортна, равна обувка за дълги разстояния. Терминът Zero Drop е измислен от създателите на Altra и днес е олицетворение на неутралните обувки за бягане без наклон между петата и пръстите. Технологиите използвани в обувките Altra допринасят за намаляване на приземяването пред центъра на тежестта (overstriding), стимулират правилното преминаване през стъпалото без ексесивни пронация или супинация и подготвят стъпалото за завършващо мощно оттласкване през палеца. Всяка обувка Altra е създадена да помага на бегачите да тичат по-ефективно и с по-малко контузии.

Повече за Алтра можете да намерите в нашия блог.