Магазин за спортна екипировка и аксесоари

Посетете нашия магазин: гр. София, ул. "Николай Хайтов" 2

Altra Lone Peak 6

(0 потребителски оценки) оценете продукта
Цена: 289.00 лв. 259.00 лв.

Описание на продукта

Altra Lone Peak 6 е новата версия на оригиналната трейл обувка на Altra.

Lone Peak е средно-омекотена трейл обувка за бягане на дълги и ултра-дълги разстояния. Версия 6 е изцяло преработена и включва нов меш, нов грайфер и нов stone guard. Теглото на обувката е почти непроменено. Запазени са характерните Zero-drop платформа, FootShape анатомично-оформено предно ходило и Innerflex технология за естествено и ефективно бягане. MaxTrac™ Outsole и TrailClaw™ грайфер, за добър контакт на всякакъв терен. 

"Самотният връх" (Lone Peak) е най-високата точка на масива Уасач в Юта, САЩ и обувката взаимства името от планинското състезание на 100 мили "Уасач 100". 

Предназначена за:
- планинско бягане, тренировки и състезания на ултра дълги дистанции, туризъм

Технически характеристики:
- Fully Cushioned Zero Drop™ Platform
- FootShape™ Toe Box
- Среден пласт: Dual Layer EVA with A-Bound™ Top Layer, InnerFlex™ Technology + Sandwiched StoneGuard™ Rock Protection
- Грайфер: MaxTrac™ Outsole with TrailClaw™
- Височина на платформата: 25 mm
- Тегло: 300 гр.

Технологии:
Fully Cushioned Zero Drop™ Platform: равно, балансирано омекотяване без изкуствено повдигане на петата. Тази платформа подсигурява естествено бягане като не стимулира приземяването пред центъра на тежестта (overstriding). Приземяването е балансирано, върху цялото стъпало, без изразен пик на удара в петата. Костите на тялото са изправени и позицията на бегача естествена и не натоварваща за дълги бягания без контузии.

FootShape™ Toe Box: широка платформа за пръстите в предната част на обувката подсигурява естественото разширяване на костите на предното ходило при приземяване. Палецът сочи напред и е в оптимална позиция за мощно оттласкване. Това води до отпуснатост и комфорт на стъпалото, силен тласък в края на крачката и правилно натоварване на краката. Стъпалото има нужното пространство да омекоти удара и да последва с мощно оттласкване за ефективно тичане.

A-Bound™: Еластична смес направена от рециклирани материали, целяща максимално омекотяване и бърз отскок при оттласкване.

InnerFlex™: мрежа от канали в средния пласт на подметката целящ репликиране на естественото свиване и разгъване на ходилото за по-висока ефективност на движението.

TrailClaw™: Стратегически разположени канали в грайфера под метатарзалните кости за отличен контрол и мощно оттласкване напред.

Допълнителна информация

За Altra Footwear
Altra е иновативна компания от Юта, САЩ, създадена от професионални трейл бегачи търсещи комфортна, равна обувка за дълги разстояния. Терминът Zero Drop е измислен от създателите на Altra и днес е олицетворение на неутралните обувки за бягане без наклон между петата и пръстите. Технологиите използвани в обувките Altra допринасят за намаляване на приземяването пред центъра на тежестта (overstriding), стимулират правилното преминаване през стъпалото без ексесивни пронация или супинация и подготвят стъпалото за завършващо мощно оттласкване през палеца. Всяка обувка Altra е създадена да помага на бегачите да тичат по-ефективно и с по-малко контузии.

Повече за Алтра можете да намерите в нашия блог.