Магазин за спортна екипировка и аксесоари

Посетете нашия магазин: гр. София, ул. "Николай Хайтов" 2

Aclima Warm Wool Crew Neck

(0 потребителски оценки) оценете продукта
Цена: 109.00 лв.

Описание на продукта

Aclima WarmWool Crew Neck е топла вълнена блуза с дълъг ръкав и ниско поло, подходяща за активен спорт или свободно време.
WarmWool е класическа серия меки вълнени облекла от Аклима направени от 100% мериносова вълна. Платът е плътен, с тегло 200 гр/кв.м., мек и приятен на допир. Мериносовата вълна има изключително добри изолационни качества и предпазва тялото от студ, дори когато дрехата е влажна. Серията WarmWool е подходяща за есенно-зимния период и температури от +10 до -10 градуса.

Допълнителна информация

Състав: 100% 200G мериносова вълна
Подходящ за: ски, туризъм, ежедневие, в студено време

Как вълната “диша”
Вълната има отлични хигроскопични свойства. Тя поема влага и може да абсорбира до 30% от собственото си тегло, без да се усеща мокра. Вълната е чудесен термо-регулатор, който може да предпазва тялото при топло и студено време. Влагата, която вълната поема, се пренася към по-суха среда. По време на преноса на влага, от тялото към вълнените влакна, се отделя енергия под формата на топлина. През зимата, това ни сгрява. През лятото, когато въздухът около вълнените влакна се затопля, вълната изпуска влага и абсорбира енергия - това има охлаждащ ефект.

За Aclima
Аклима е норвежка семейна компания, с 3 поколения опит в производството на вълнени продукти. Основана през 1939г., Аклима се утвърждава като лидер в производството на вълнени облекла в Скандинавия. Производството е изнесено в собствена фабрика в Естония и е обект на стриктни норми за опазване на околната среда, включващи сертификат Oeko Tex 100 и ISO 14001. Вълната се добива и внася от Нова Зеландия, Австралия и малка част от Норвегия.