Магазин за спортна екипировка и аксесоари

Посетете нашия магазин: гр. София, ул. "Николай Хайтов" 2

Aclima Design Wool Marius Crew Neck

(0 потребителски оценки) оценете продукта
Цена: 179.00 лв. 129.00 лв.

Описание на продукта

Aclima Design Wool Marius Crew Neck е топъл вълнен пуловер с дълъг ръкав в традицонна норвежка шарка, подходящ за ежедневна употреба в студено време.
Design Wool Marius е лайфстайл серията на Aclima, целяща да пренесе комфорта и функционалността на спортните дрехи в града и офиса. Серията е изработена от топла мериносова вълна. Платът е плътен, с тегло 230 гр/кв.м., мек и приятен на допир. Мериносовата вълна има изключително добри изолационни качества и предпазва тялото от студ. Серията Design Wool е подходяща за есенно-зимния период и температури от +10 до -10 градуса.

Допълнителна информация

Състав: 100% 230G мериносова вълна
Подходящ за: град, офис, ежедневие, спорт, студено време

Как вълната “диша”
Вълната има отлични хигроскопични свойства. Тя поема влага и може да абсорбира до 30% от собственото си тегло, без да се усеща мокра. Вълната е чудесен термо-регулатор, който може да предпазва тялото при топло и студено време. Влагата, която вълната поема, се пренася към по-суха среда. По време на преноса на влага, от тялото към вълнените влакна, се отделя енергия под формата на топлина. През зимата, това ни сгрява. През лятото, когато въздухът около вълнените влакна се затопля, вълната изпуска влага и абсорбира енергия - това има охлаждащ ефект.

За Aclima
Аклима е норвежка семейна компания, с 3 поколения опит в производството на вълнени продукти. Основана през 1939г., Аклима се утвърждава като лидер в производството на вълнени облекла в Скандинавия. Производството е изнесено в собствена фабрика в Естония и е обект на стриктни норми за опазване на околната среда, включващи сертификат Oeko Tex 100 и ISO 14001. Вълната се добива и внася от Нова Зеландия, Австралия и малка част от Норвегия.

За Marius
Шарката върху пуловерите Marius е запазена марка, изплетена за пръв път през 1953г. Наименована е на героя от войната и известен слаломист Мариус Ериксен, за когото е бил изплетен такъв пуловер. Това е най-често плетената шарка в Норвегия.