Магазин за спортна екипировка и аксесоари

Посетете нашия магазин: гр. София, ул. "Николай Хайтов" 2

Aclima Wool Shell Jacket

(0 потребителски оценки) оценете продукта
Цена: 319.00 лв. 159.00 лв.

Описание на продукта

Aclima Wool Shell Jacket е плътно функционално яке с удобна качулка, изработено от мерино бленд - 54% мерино, 42% полиестер и 4 % еластан. Може да се носи като външен слой или под твърдо яке. Качулката е подходяща и за носене с каска.  Wool Shell е устойчиво на контакт с абразивни повърхности, което го прави идеално за алпинизъм и катерене. В якето са предвидени множество практични детайли - гръден джоб с цип, асиметричен цип, който се закопчава встрани от брадата. Ръкавите са дълги, с прорези за палците. По плата има рефлективни елементи. Wool Shell Jacket ще понесе агресивен спорт, негостоприемна среда и всякакви замърсявания. Тове е едно неразрушимо вълнено яке.
Можете да прочетете ревю на Брани Бранков за Wool Shell в секцията Ревюта.

Допълнителна информация

Тегло: 402гр. (размер S)
Състав: 54% мериносова вълна, 42% полиамид, 4% еластан
Подходящ за: ски, туризъм, катерене, алпинизъм, бушкрафт, ежедневие, студено време

Как вълната “диша”
Вълната има отлични хигроскопични свойства. Тя поема влага и може да абсорбира до 30% от собственото си тегло, без да се усеща мокра. Вълната е чудесен термо-регулатор, който може да предпазва тялото при топло и студено време. Влагата, която вълната поема, се пренася към по-суха среда. По време на преноса на влага, от тялото към вълнените влакна, се отделя енергия под формата на топлина. През зимата, това ни сгрява. През лятото, когато въздухът около вълнените влакна се затопля, вълната изпуска влага и абсорбира енергия - това има охлаждащ ефект.

За Aclima
Аклима е норвежка семейна компания, с 3 поколения опит в производството на вълнени продукти. Основана през 1939г., Аклима се утвърждава като лидер в производството на вълнени облекла в Скандинавия. Производството е изнесено в собствена фабрика в Естония и е обект на стриктни норми за опазване на околната среда, включващи сертификат Oeko Tex 100 и ISO 14001. Вълната се добива и внася от Нова Зеландия, Австралия и малка част от Норвегия.

ACLIMA Woolshell Jacket: Полеви тест

Woolshell Jacket имплементира ACLIMA WoolNet вътрешна оплетка от мериносова вълна и външен слой от плътно оплетен полиестер с цел износоустойчивост, като материята е много гъвкава, здрава и с водоотблъскващи характеристики.
Дрехата е предназначена за активен изолиращ слой за студени дни, за връхна дреха есенно време, и за употреба като термобельо и тренировъчна дреха през зимата.

Woolshell-ът ни беше предоставен от магазин Skisharki рано през Април месец с молбата да го подложим на тежки тестове във всякакви условия.

Характерът на миналата зима не предполагаше да го тестваме в температури под -10, -15 градуса, но за периода от април до октомври 2016г успяхме да тестваме дрехата по време на разнообразни преходи, ски туринг, алпинизъм, колоездене и планинско бягане. Повече...

Тествано от: Бранислав Бранков, Станислав Атанасов, Стефан Стоянов
Общото време на теста: от април до октомври 2016, около 60 дни работа на терен.
Метео условия: носeно, както в добри условия, така и в няколко бури; в родните планини, както и около 20 дни в Алпите при разнообразни условия, по маршрутите на L’Envers des Aiguilles в района на Chamonix.

По-интересни тест локации:
Проход Вратцата – Централна Стена, масив Веслец, масив Безенги
Рила, Мальовишки дял – североизточен ръб на вр. Мальовица, късна зима; Ранна есен – източен гребен на вр. Злия зъб.
Масива l`Envers des Aiguilles над Chamonix
Aiguille de Roc: Children of the Moon, l’intégrale
Grépon: Le soleil a rendez-vous avec lune

Прочети повече