Магазин за спортна екипировка и аксесоари

Посетете нашия магазин: гр. София, ул. "Николай Хайтов" 2

Aclima Wool Shell Summit Pants

(0 потребителски оценки) оценете продукта
Цена: 209.00 лв. 199.00 лв.

Описание на продукта

Aclima Wool Shell Summit Pants са 3/4 плътни панталони с ципове по цялата дължина на крачолите за лесно събуване и обуване, без да се налага да разкопчавате и махате ски или трекинг обувките си. Изработени са от мерино бленд - 54% мерино, 42% полиестер и 4 % еластан. Може да се носят като първи слой или над друг клин или панталони за допълнителна изолация.  Wool Shell материята е устойчива на контакт с абразивни повърхности, което я прави идеална за алпинизъм и катерене. По плата има рефлективни елементи.

Допълнителна информация

Тегло: 261гр. (размер S)
Състав: 54% мериносова вълна, 42% полиамид, 4% еластан
Подходящ за: ски, туризъм, катерене, алпинизъм, колоездене, бягане, студено време

Как вълната “диша”
Вълната има отлични хигроскопични свойства. Тя поема влага и може да абсорбира до 30% от собственото си тегло, без да се усеща мокра. Вълната е чудесен термо-регулатор, който може да предпазва тялото при топло и студено време. Влагата, която вълната поема, се пренася към по-суха среда. По време на преноса на влага, от тялото към вълнените влакна, се отделя енергия под формата на топлина. През зимата, това ни сгрява. През лятото, когато въздухът около вълнените влакна се затопля, вълната изпуска влага и абсорбира енергия - това има охлаждащ ефект.

За Aclima
Аклима е норвежка семейна компания, с 3 поколения опит в производството на вълнени продукти. Основана през 1939г., Аклима се утвърждава като лидер в производството на вълнени облекла в Скандинавия. Производството е изнесено в собствена фабрика в Естония и е обект на стриктни норми за опазване на околната среда, включващи сертификат Oeko Tex 100 и ISO 14001. Вълната се добива и внася от Нова Зеландия, Австралия и малка част от Норвегия.