Магазин за спортна екипировка и аксесоари

Посетете нашия магазин: гр. София, ул. "Николай Хайтов" 2

Altra King MT 1.5 Red

(2 потребителски оценки) оценете продукта
Цена: 289.00 лв. 199.00 лв.

Пол
Цвят
Размер

Описание на продукта

Последни чифтове от сезон 2017/18

Altra King MT 1.5
 е технична трейл обувка със средно до ниско омекотяване за предизвикателни и технични планински терени, кал и скали. Тази обувка идва с най-агресивната подметка на Алтра, комбинираща отлично сцепление при спускане и изкачване на мокър и каменист терен. Гумата e на Vibram. Средният омекотяващ слой Alter Ego™ е познат от комфортния асфалтов модел Escalante и е направен от отскоклив и лек полиуретан. Гъвкава плоскост StoneGuard™ добавя протекция от остри камъни. Горната част на обувката е от износоустойчив Ripstop полиестер. King MT включва и иновативен велкро ремък над средната част на стъпалото, който позволява бързо да притегнете обувката при стръмни изкачвания и спускания.

Предназначена за:
- FKT предизвикателства, Skyrunning, кал, скали, техничен терен

Технически характеристики:
- Fully Cushioned Zero Drop™ Platform
- FootShape™ Toe Box
- Среден пласт: Altra Ego™ with InnerFlex™ Technology + Sandwiched StoneGuard™ Rock Protection
- Грайфер: Vibram MegaGrip® Outsole with TrailClaw™
- Височина на платформата: 19 mm
- Тегло: 241 гр.

Технологии:
Altra Ego™: Еластична смес целяща максимално омекотяване без загуба на енергия и бърз отскок при оттласкване. За разлика от традиционните EVA подметки, Altra Ego запазва качествата си при екстремни температури (много топло или студено време).

Fully Cushioned Zero Drop™ Platform
: равно, балансирано омекотяване без изкуствено повдигане на петата. Тази платформа подсигурява естествено бягане като не стимулира приземяването пред центъра на тежестта (overstriding). Приземяването е балансирано, върху цялото стъпало, без изразен пик на удара в петата. Костите на тялото са изправени и позицията на бегача естествена и не натоварваща за дълги бягания без контузии.

FootShape™ Toe Box: широка платформа за пръстите в предната част на обувката подсигурява естественото разширяване на костите на предното ходило при приземяване. Палецът сочи напред и е в оптимална позиция за мощно оттласкване. Това води до отпуснатост и комфорт на стъпалото, силен тласък в края на крачката и правилно натоварване на краката. Стъпалото има нужното пространство да омекоти удара и да последва с мощно оттласкване за ефективно тичане.

TrailClaw™: Стратегически разположени канали в грайфера под метатарзалните кости за отличен контрол и мощно оттласкване напред.

Допълнителна информация

За Altra Footwear
Altra е иновативна компания от Юта, САЩ, създадена от професионални трейл бегачи търсещи комфортна, равна обувка за дълги разстояния. Терминът Zero Drop е измислен от създателите на Altra и днес е олицетворение на неутралните обувки за бягане без наклон между петата и пръстите. Технологиите използвани в обувките Altra допринасят за намаляване на приземяването пред центъра на тежестта (overstriding), стимулират правилното преминаване през стъпалото без ексесивни пронация или супинация и подготвят стъпалото за завършващо мощно оттласкване през палеца. Всяка обувка Altra е създадена да помага на бегачите да тичат по-ефективно и с по-малко контузии.

Повече за Алтра можете да намерите в нашия блог.