Добре дошли в Блога на Скишарки!

Добре дошли в официалния блог на магазин Скишарки. Тук ще намерите статии и ревюта на разнообразни теми свързани със спортовете на открито.

Посетете нашия каталог и научете повече за продуктите и услугите ни: http://skisharki.bg

For English, please visit http://skisharki.com/blog

Фиелравен Кеб – господар на вятъра

Кебнекайсе (Kebnekaise) е най-високия планински масив в Швеция (2093м.) и дом на безпощадни арктически ветрове. Върхът на масива е разположен на около 150 км северно от Полярния кръг и е точката с измерени най-силни ветрове в Швеция (81 м/сек или около 290 км/ч).

Името на тази сурова северна планина вдъхновява най-техничната серия в облеклата на шведския аутдоор специалист Фиелравен. Кеб е символ на здравина и функционалност. Цялата серия е проектирана около изискванията за свобода на движение, максимална проветривост, здравина на материите и функционалност на детайлите, които очакваме от всяко надеждно планинско облекло. Continue reading “Фиелравен Кеб – господар на вятъра”

Ски обувки с гаранция за добър фит – премахнете неизвестните в избора на екипировка

Ски обувките са най-критичния елемент в екипировката ни. Те са пряката връзка между краката ни и плъзгащата повърхност на ската. Обувка, която не пасва добре, може да провали деня ни на склоновете и да попречи на развитието ни като скиори. Големи ли са? Дали не са прекалено тесни? Защо ме притискат на малкия пръст? Пак ли ще ми изтръпват краката в тях? В Скишарки премахваме неизвестните в избора на ски обувки. Ние ще подберем най-подходящата обувка за вашите ортопедични особености, стил на каране и предпочитания към терен. Заставаме с името си зад всяка обувка, която продаваме и я гарантираме за добър фит в срок от 1 година от покупката. Какво още ви даваме, прочетете по-долу в статията…

Continue reading “Ски обувки с гаранция за добър фит – премахнете неизвестните в избора на екипировка”

Lone Peak 3.0 vs. Superior 3.0 – кой се справя по-добре с ходенето?

Колегата Коцев ще Ви каже: “Лоун Пийк, разбира се!”. Но това е само защото никога не е правил повече от 4 крачки в любимия ми Супириър. Ясно е, че и двата модела се справят отлично с бягане по планински терен, но този път решихме да определим кой ще е кралят на дългите летни разходки (темпо над 14 мин за километър). Continue reading “Lone Peak 3.0 vs. Superior 3.0 – кой се справя по-добре с ходенето?”

Оригинал или фалшификат? Какъв е Вашият Kånken?

Една и съща форма. Един и същ изчистен дизайн. Едно и също лого. От 1978 година до днес. Това е Fjällräven Kånken (Фиелревен Конкен) – класическата ученическа раница на Фиелревен, която днес дефинира понятието за модерна градска чанта. Но дали под добре познатото лого не се крие фалшификат? Настоящата статия Ви помага да разберете. Continue reading “Оригинал или фалшификат? Какъв е Вашият Kånken?”

Пет минути от Витоша 100

Докато не разкажеш за перипетиите си по трасето на най-култово състезание по планинско бягане у нас, все едно не си завършил. Макар и последен, пресичам финала с този разказ, чието прочитане може да отнеме повече от пет минути.

От Ивайло Атанасов

Вече наближаваше 1 часа през нощта, но стартът беше закъснял, така че трябваше да се концентирам изцяло върху хронометъра. Андрей тъкмо беше профучал покрай мен на спускането към Владая, както и Хаджиев (известен също като Адаша) малко по-рано. Те се движеха по-бързо от мен от самото начало, но на последната стръмнина преди Тихия кът неочаквано ги бях настигнал. Continue reading “Пет минути от Витоша 100”

Защо Altra?

Обувките за бягане Алтра (Altra) стартират в малка стая на специализиран магазин за бегаческо оборудване в Юта, САЩ. Ранните прототипи представляват модификации на други марки обувки, които са загрявани във фурна, след което са сплесквани в зоната на петата, за да се постигне равна платформа за ходилото.  Continue reading “Защо Altra?”

Новини: Altra Running на изложението във Фридрихсхафен

Altra Booth at OutDoor Show 2017

Американците от Altra не изневериха на високите очаквания на своите клиенти и представиха впечатляваща нова колекция за пролет-лято 2018, интегрираща нови технологии с прекрасен дизайн. Ето какво видяхме във Фридрихсхафен. Continue reading “Новини: Altra Running на изложението във Фридрихсхафен”

Фиелревен Кеб – две години и половина по-късно

Fjallraven Keb

Ревю на трекинг панталон Fjällräven Keb
от Мартин Стефанов

С марката Fjällräven се „запознах“ в северна Финландия, където прави впечатление масовото потребление на този бранд. Въпреки, че живея там от 2012-та, ми трябваше доста време преди да закупя техен продукт. Причината бе сравнително високите цени в комбинация с непознаването на бранда. Живеейки там и практикувайки активни дейности сред природата, неминуемо често участвах в разговори за екипировка с местните аутдоор ентусиасти. Всички те единодушно признаваха качествата на Fjällräven. Continue reading “Фиелревен Кеб – две години и половина по-късно”

Скишарки представя Ивайло Атанасов

В няколко поредни статии с удоволствие ви срещаме с невероятните бегачи, които с гордост подкрепяме. Запознайте се с Team Skisharki.

Днес, с нескрит ентусиазъм, представяме бегача, журналиста и прекрасен човек Ивайло Атасанов.

Continue reading “Скишарки представя Ивайло Атанасов”

Скишарки представя Слави Асенов

В няколко поредни статии с удоволствие ви срещаме с невероятните бегачи, които с гордост подкрепяме. Запознайте се с Team Skisharki.

Миналата седмица представихме нежната част на нашия отбор, Тоня Цвяткова. Ако сте пропуснали интервюто с нея, можете да го прочетете тук.

Продължаваме с бегач, когото рядко ще срещнете в равнината. Неговата специалност са техничните високо-планински трасета. Срещнете се със Слави Асенов.

Continue reading “Скишарки представя Слави Асенов”