Колко твърди трябва да са ски обувките ни? Да се плашим ли от високия флекс?

От Румен Йорданов

Когато говорим за относителна твърдост на ски обувките или т.н. флекс трябва да знаем, че няма международен стандарт, който да специфицира скала на твърдост или метод за измерването на твърдостта. Това означава, че няма как да сравняваме флекс индекс на Dalbello и Tecnica например. Правейки това уточнение, можем условно да разделим ски обувките на 3 категории: меки, твърди и “World Cup” – твърди  Continue reading “Колко твърди трябва да са ски обувките ни? Да се плашим ли от високия флекс?”

Lone Peak 3.0 vs. Superior 3.0 – кой се справя по-добре с ходенето?

Колегата Коцев ще Ви каже: “Лоун Пийк, разбира се!”. Но това е само защото никога не е правил повече от 4 крачки в любимия ми Супириър. Ясно е, че и двата модела се справят отлично с бягане по планински терен, но този път решихме да определим кой ще е кралят на дългите летни разходки (темпо над 14 мин за километър). Continue reading “Lone Peak 3.0 vs. Superior 3.0 – кой се справя по-добре с ходенето?”

Новини: Altra Running на изложението във Фридрихсхафен

Altra Booth at OutDoor Show 2017

Американците от Altra не изневериха на високите очаквания на своите клиенти и представиха впечатляваща нова колекция за пролет-лято 2018, интегрираща нови технологии с прекрасен дизайн. Ето какво видяхме във Фридрихсхафен. Continue reading “Новини: Altra Running на изложението във Фридрихсхафен”

Фиелревен Кеб – две години и половина по-късно

Fjallraven Keb

Ревю на трекинг панталон Fjällräven Keb
от Мартин Стефанов

С марката Fjällräven се „запознах“ в северна Финландия, където прави впечатление масовото потребление на този бранд. Въпреки, че живея там от 2012-та, ми трябваше доста време преди да закупя техен продукт. Причината бе сравнително високите цени в комбинация с непознаването на бранда. Живеейки там и практикувайки активни дейности сред природата, неминуемо често участвах в разговори за екипировка с местните аутдоор ентусиасти. Всички те единодушно признаваха качествата на Fjällräven. Continue reading “Фиелревен Кеб – две години и половина по-късно”

Едни ски обувки за писта, фрийрайд и пантене – възможно ли е?

Tecnica Cochise Fitted by Skisharki in touring test

В края на сезона споделяме мнението си по въпроси стари колкото ски туринг спорта: Възможно ли е да имаме една обувка за всички приключения в планината? Прецизна обувка за каране, която да е удобна и за дълги преходи? Можем ли и трябва ли да подбираме ски обувките за туринг със същата прецизност както правим при обувките за алпийски ски?

Continue reading “Едни ски обувки за писта, фрийрайд и пантене – възможно ли е?”

Добре дошли в Блога на Скишарки!

Добре дошли в официалния блог на магазин Скишарки. Тук ще намерите статии и ревюта на разнообразни теми свързани със спортовете на открито.

Посетете нашия каталог и научете повече за продуктите и услугите ни: http://skisharki.bg

For English, please visit http://skisharki.com/blog