Обувки за планинско бягане RaidLight – първи впечатления

Заглавна снимка: @KrisoK Photography, Тоня Тонева, Team Skisharki

От този сезон, френският специалист в екипировката за трейл бягане RaidLight прави сериозна заявка за навлизане в конкурентния сегмент на обувките за планинско бягане с нова серия обувки за скай, трейл и ултра състезания и тренировки. Continue reading “Обувки за планинско бягане RaidLight – първи впечатления”

Давид и Голиат, заедно срещу ITB синдром

От Румен Йорданов

Чудно ви е какво общо имат най-леките и най-тежки асфалтови обувки за бягане на Altra Running?  Представям ви виновниците да имам ползотворен бегачески сезон след 2 години постоянни болки във външната (латерална) част на коляното – проблем известен сред бегачите като илиотибиален синдром (ITBS). В тази статия разглеждам стъпките, които доведоха до справяне с проблема. Ще разберете и колко важно е да потърсите навременна помощ и как изборът на специфични обувки за бягане помага в оздравителния процес. Continue reading “Давид и Голиат, заедно срещу ITB синдром”

Интервю: Мястото на екипировката за бягане е навън, а не в гардероба!

Публикуваме интервюто дадено за MARATHON PLOVDIV & HALF MARATHON с разрешение на автора Милена Ален. 

Оригиналната статия може да прочетете тук.

За да продължим поредицата ни от публикации, свързани с практикуване на хобито, което ни свързва, но този път в пресечена местност или в планината, потърсихме Румен Йорданов, съдружник в Скишарки, специален бутик за функционална екипировка и аксесоари.

Continue reading “Интервю: Мястото на екипировката за бягане е навън, а не в гардероба!”

Витоша 100 – подготовка и успешно завършване. Съветите на Team Skisharki

Остава месец до провеждането на едно от най-знаковите бегачески събития в България – ултра-маратон “Обиколката на Витоша”, известен още като Витоша 100км. В настоящата статия сме подготвили синтезирана информация за избор на екипировка, хидратация, хранене и стратегия за успешно завършване на състезанието. Питаме най-бързите за техните съвети как да извлечем максимума от себе си в деня на надпреварата и даваме препоръчителен списък на нужната екипировка. Continue reading “Витоша 100 – подготовка и успешно завършване. Съветите на Team Skisharki”

La Sportiva Helios SR vs Helios 2.0 – коя обувка да изберем?

Италианският специалист в планинската екипировка La Sportiva е производител на един от най-разпространените и търсени сред планинските бегачи модели за техничен терен – Helios. Тази година, “слънчевият” модел идва при нас в две различни модификации като разликите са колкото съществени, толкова и трудно забележими. В тази статия посочваме основните различия между Helios SR и Helios 2.0 и ви помагаме да прецените кой е подходящия модел за вас. Continue reading “La Sportiva Helios SR vs Helios 2.0 – коя обувка да изберем?”

Altra Vanish-R – първи впечатления

Моделът Vanish-R на AltraRunning е първата сериозна заявка на марката в сегмента Racing Flat. Ултра-леки, ниски и оптимално проветрени, Vanish са таргетирани към професионални елитни бегачи, както и към аматьори, търсещи минималистична състезателна обувка.

Тествахме Vanish-R на полу-маратон Пловдив и споделяме първите си впечатления.

Continue reading “Altra Vanish-R – първи впечатления”

Пет минути от Витоша 100

Докато не разкажеш за перипетиите си по трасето на най-култово състезание по планинско бягане у нас, все едно не си завършил. Макар и последен, пресичам финала с този разказ, чието прочитане може да отнеме повече от пет минути.

От Ивайло Атанасов

Вече наближаваше 1 часа през нощта, но стартът беше закъснял, така че трябваше да се концентирам изцяло върху хронометъра. Андрей тъкмо беше профучал покрай мен на спускането към Владая, както и Хаджиев (известен също като Адаша) малко по-рано. Те се движеха по-бързо от мен от самото начало, но на последната стръмнина преди Тихия кът неочаквано ги бях настигнал. Continue reading “Пет минути от Витоша 100”

Защо Altra?

Обувките за бягане Алтра (Altra) стартират в малка стая на специализиран магазин за бегаческо оборудване в Юта, САЩ. Ранните прототипи представляват модификации на други марки обувки, които са загрявани във фурна, след което са сплесквани в зоната на петата, за да се постигне равна платформа за ходилото.  Continue reading “Защо Altra?”

Новини: Altra Running на изложението във Фридрихсхафен

Altra Booth at OutDoor Show 2017

Американците от Altra не изневериха на високите очаквания на своите клиенти и представиха впечатляваща нова колекция за пролет-лято 2018, интегрираща нови технологии с прекрасен дизайн. Ето какво видяхме във Фридрихсхафен. Continue reading “Новини: Altra Running на изложението във Фридрихсхафен”

Скишарки представя Ивайло Атанасов

В няколко поредни статии с удоволствие ви срещаме с невероятните бегачи, които с гордост подкрепяме. Запознайте се с Team Skisharki.

Днес, с нескрит ентусиазъм, представяме бегача, журналиста и прекрасен човек Ивайло Атасанов.

Continue reading “Скишарки представя Ивайло Атанасов”